Landelijk - Gezocht - Fraude met pin terminals; tienduizenden euro’s buitgemaakt

Landelijk - Gezocht - Fraude met pin terminals; tienduizenden euro’s buitgemaakt

Tussen 30 maart 2019 en 16 mei 2019 wisten criminelen in totaal 14 pin terminals van een supermarktketen om te wisselen en maakten daarbij tienduizenden euro’s buit. Opvallend is dat de daders beschikten over de contactgegevens van de verschillende bezorgers en vermoedelijk ook op de hoogte waren van hun bezorgroute.

De daders gaan bij deze oplichterstruc gehaaid te werk. De bezorger wordt onderweg naar zijn klanten gebeld. De beller zegt van het hoofdkantoor te zijn en vertelt dat de pinterminal een update nodig heeft. De bezorger spreekt daarna in de buurt van zijn bezorgroute met iemand af. Tijdens die ontmoeting wordt de pinterminal ongemerkt omgewisseld.

Katvangers
Zodra de verwisselde terminal wordt gebruikt, wordt het geld dat aan de deur wordt afgerekend ,weggesluisd naar de rekening van een katvanger. Zowel de consument als de bezorger merken hier tijdens de transactie niks van, maar de supermarktketen loopt hierdoor wel enorme bedragen mis.

Pinner gefilmd
Na de transacties, wordt het geld vrij snel door iemand van de rekeningen van de verschillende katvangers afgehaald. Dit gebeurde bijvoorbeeld op dinsdag 2 en woensdag 3 april 2019 in Alphen aan de Rijn, Leiden en Den Haag.


Herkent u de persoon/ personen op de beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met MMA via 0800-7000.


2019040019
Sat Mar 30 12:00:00 CET 2019
Landelijk

gezocht