Rotterdam - In Bureau Rijnmond: poging ontvoering  4-jarig jongetje en  mannen schieten op man en vrouw in winkelcentrum Dordrecht

Rotterdam - In Bureau Rijnmond: poging ontvoering 4-jarig jongetje en mannen schieten op man en vrouw in winkelcentrum Dordrecht

Op 26 maart, in het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, tonen we weer misdrijven uit de regio. Deze week vier zaken.

Poging ontvoering
Op vrijdag 13 september probeerde een onbekende man een 4-jarig jongetje van het schoolplein aan de Rotterdamse Mahlersingel te halen. Het was in de overblijfpauze tussen 12 en half 1. Gelukkig zag een van de overblijfjuffen het gebeuren en is de man hard weggerend.  Er is een compositietekening gemaakt van de verdachte en hopelijk herkennen de kijkers de man.

Schietincident Dordrecht
Op 15 maart werden een man en zijn vriendin rond 21.30 u beschoten in Winkelcentrum Crabbehof. Een scooter met twee mannen kwam recht op hen af rijden en openden het vuur.  Ze raakten allebei gewond. In de Witte de Withstraat, bij de Zuidendijk, wordt de scooter in het water achtergelaten. Wie weet wie de daders zijn?

Overval supermarkt
Op woensdag 27 november 2019 rond 18.50 uur, kort voor sluitingstijd, kwamen twee jongens een buurtsupermarkt op de hoek van de Korenbloemstraat en Goudsbloemstraat binnen. De daders hadden een vuurwapen en een mes waarmee ze de medewerker bedreigden. Met een onbekend geldbedrag gingen ze er vandoor en lieten de medewerker geschrokken, maar ongedeerd achter.

Whatsappfraude met een Rotterdamse twist
Een Eibergse  vrouw van 54 werd benaderd door haar zogenaamde dochter die haar appt met een smoes. De ‘dochter’ vraagt haar om geld over te maken . Zo maakt de moeder in totaal 3000 euro over en zien we op de camerabeelden de verdachte die dat bedrag in Rotterdam  gaat opnemen.

 

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.