Haarlem - Gezocht - Woningoverval

Haarlem - Gezocht - Woningoverval

Op woensdag 19 december 2018 rond 03.35 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een woning aan de Allanstraat in Haarlem.

Rond 03.35 uur gooide één van de vier overvallers een steen door de glazen voordeur van de woning. Twee van de vier overvallers waren gewapend met een vuurwapen. Een ander had nog een mes bij zich. De drie bewoners werden vrijwel direct wakker van de harde klap. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was, werden zij bedreigd met de wapens en naar de huiskamer gedirigeerd. De overvallers maakten onder andere twee grote dozen gevuld met wiet (dagvoorraad voor de coffeeshop), twee horloges en een ketting buit.

De slachtoffers konden de overvallers niet goed zien maar gelukkig stonden de mannen duidelijk op bewakingscamera’s. De mannen spraken onderling straattaal.

Signalement van de mogelijk de leider van het viertal:
* zwarte muts met daarop: Sonic Youth
*lange, zwarte parka
*destijds een duidelijke snor en baard

Signalement van de handlanger:
*donkere huidskleur
*donkerkleurige jas van vermoedelijk The North Face

Van de twee andere mannen zijn ook beelden beschikbaar. Vanwege de nachtstand van de camera’s lijkt hun kleding wit maar deze is in werkelijkheid zwart. Één van hen droeg opvallende handschoenen.
Op de beelden is te zien dat de man met de twee dozen vanuit de Allanstraat naar de Schreveliusstraat loopt. Daar stond ter hoogte van de Karel van Manderstraat vermoedelijk hun vluchtauto. Vanaf daar zijn ze weggereden richting het Emmaplein.


Wie herkent de man(nen) op de beelden? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Bel dan met de politie via de 0900 88 44. Blijft u liever anoniem? Bel dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. 


2018243110
Wed Dec 19 03:35:00 CET 2018
Haarlem

gezocht