Amsterdam - Gezocht - Verdachte drogeren en diefstal Buikslotermeer gezocht

De politie is op zoek naar een vrouw die ervan wordt verdacht eind april 2019 een 94-jarige man te hebben gedrogeerd, zijn bankpas te hebben weggenomen en vervolgens daarmee geld te hebben opgenomen.

Op woensdag 24 april 2019 komt het slachtoffer voor het eerst in contact met de vrouw. Het slachtoffer drinkt die dag wat met haar en de twee kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze dezelfde avond samen uiteten gaan. Later die week komt de vrouw een keer bij het slachtoffer thuis langs en zaterdag 27 april brengt ze hem opnieuw een bezoek. Tijdens dit bezoek begint het slachtoffer zich niet lekker te voelen. Het slachtoffer kan zich niet herinneren wat er daarna precies gebeurt, maar een medewerker van de thuiszorg treft hem later die zaterdag verward en onderkoeld in zijn woning aan. De vrouw is dan niet meer aanwezig in de woning. Het gaat dusdanig slecht met het slachtoffer dat hij naar het ziekenhuis moet worden overgebracht. Daar blijkt uit onderzoek dat hij naar alle waarschijnlijkheid gedrogeerd is. Het sterke vermoeden bestaat dat de vrouw die hem die dag bezocht dit gedaan heeft. Met de bankpas van het slachtoffer is vervolgens geld opgenomen, waarschijnlijk ook door die vrouw die hij eerder had leren kennen.

Bovenstaande speelde zich allemaal af in de omgeving Buikslotermeer in Amsterdam-Noord.

De verdachte betreft een:

  • Vrouw
  • Lichte huidskleur
  • Rond de 60 jaar oud
  • Half lang, grijzend haar tot op de schouders
  • Wat voller postuur

Er zijn camerabeelden van de verdachte. Het rechercheteam wil graag weten wie zij is. Herkent u de vrouw op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.


2019087184
Sat Apr 27 00:00:00 CEST 2019
Amsterdam

gezocht