IJsselstein - Gezocht - Gewelddadige straatroof

Een man wordt tijdens het wandelen plotseling aangevallen door een jongen die geld eist. De man wordt zwaar mishandeld, maar geeft geen geld. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Worsteling

Het 71-jarige slachtoffer uit IJsselstein loopt maandag 1 april langs de Hollandsche IJssel ter hoogte van de hockeyvelden. Het is dan ongeveer 08.30 uur. Plotseling pakt iemand hem van achteren beet. Het is een jongen van ongeveer 16 jaar die geld eist. Er ontstaat een worsteling op de grond. Het slachtoffer krijgt rake klappen en stompen in zijn gezicht. De dader komt overeind en blijft slaan en schoppen, terwijl de man nog op de grond ligt. De straatrover blijft geld eisen,maar het slachtoffer geeft niet toe. Dan geeft de straatrover het op en rent weg. Het ontdane slachtoffer belt 112 en agenten gaan er direct op af. Maar de dader is spoorloos verdwenen. De man wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld aan de wonden in zijn gezicht.

Signalement van de verdacht

  • lichtgetinte jongen
  • slank tot normaal postuur
  • lengte ongeveer 1,75 meter
  • vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
  • leeftijd ongeveer 16 jaar
  • zwarte bivakmuts

Het slachtoffer kon zich de kleding van de dader niet herinneren.


Heeft u iets van deze gewelddadige poging tot straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachte is?  Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.


2019094305
Mon Apr 01 00:00:00 CEST 2019
IJsselstein

gezocht