Helmond - Gezocht - Ladingdiefstal - Gerstdijk - Helmond

Helmond - Gezocht - Ladingdiefstal - Gerstdijk - Helmond

Deze vrachtwagenchauffeur heeft zich voorgedaan als DHL chauffeur bij een logistiek bedrijf in Helmond. Zo wist hij middels een ladingdiefstal voor enkele tonnen aan goederen buit te maken. De kentekenplaten op zijn vrachtwagen bleken eerder te zijn gestolen in Rotterdam. Wie (her)kent deze oplichter? Wie weet waar de goederen, bestemd voor modebedrijven, zijn gebleven?

Op 7 mei meldt de vrachtwagenchauffeur zich iets voor 20:00 uur bij het logistiek bedrijf. Hij draagt DHL-kleding en zegt goederen te komen laden voor DHL. Iedere werkdag worden er goederen klaar gezet bij het laaddok voor DHL, dus de medewerker vermoedt niet dat hij hier te maken heeft met een oplichter. Hij laadt de goederen in de vrachtwagen, in totaal 11 pallets. Na het ondertekenen van de vrachtbrief vertrekt de chauffeur weer. Zo wist hij voor tonnen aan goederen buit te maken, bestemd voor diverse modebedrijven.

De chauffeur reed in een witte vrachtwagen met op de grill in grote letters het merk MAN. De trailer was een witte kastentrailer. De kentekens op de vrachtwagen en de combinatie bleken eerder dus gestolen in Rotterdam. 

De chauffeur staat goed herkenbaar op de beelden. Signalement:
- blanke huidskleur
- leeftijd ongeveer 50 jaar
- droeg een zwart/gele/rode jas, gelijkend op de bedrijfskleding van DHL
- droeg een zwarte broek
- een petje
- droeg een bril met een donkerkleurig montuur
- lengte ongeveer 180 centimeter
- praatte Nederlands
- gezet postuur

De ladingdiefstal was goed voorbereid, wellicht door een criminele organisatie. We vermoeden dat de afgebeelde chauffeur en eventuele handlangers dit dus vaker doen.  Help mee ze te stoppen.


Wie (her)kent de chauffeur in combinatie met de witte MAN-vrachtwagen en witte trailer? Waar kunnen we hem vinden?
Waar zijn de goederen gebleven die bestemd waren voor Profuomo, N-Brands Online BV en Premium Fashion Brands BV?

Geef je informatie door via de tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online tippen mag ook, vul dan hier het online tipformulier in.


2024108800
Tue May 07 20:00:00 CEST 2024
Helmond

gezocht