Amersfoort - Gezocht - Poging autodiefstal in parkeergarage Amersfoort

Amersfoort - Gezocht - Poging autodiefstal in parkeergarage Amersfoort

Begin november probeert een man een auto te stelen uit een parkeergarage in Amersfoort. Hij snijdt de kap van de exclusieve grijze Honda S2000 open en klimt via het dak naar binnen. Het lukt hem uiteindelijk niet om de auto te starten en hij laat duizenden euro's schade achter. De verdachte staat goed op beeld, daarom hopen we dat iemand hem herkent.

Op vrijdag 5 november rond 12.00 uur parkeert een 36-jarige Amersfoorter zijn trots, een grijze Honda S2000 cabriolet, in de beveiligde parkeergarage onder het appartementencomplex aan het Smallepad in Amersfoort. De cabriokap is dicht en hij sluit de auto rondom goed af.

Als hij op zaterdag 6 november rond 10.00 uur weer in de parkeergarage komt ziet hij dat zijn auto een stuk buiten het parkeervak staat. Daarna ontdekt hij dat de kap van de cabrio kapot is gesneden. In de auto is de kabelboom naar het contactslot bij de pedalen los getrokken. Het lijkt erop dat er is gerobeerd de bedrading te verbinden om de auto te starten. Maar dat is de verdachte niet gelukt. 

Beelden

De parkeergarage is voorzien van bewakingscamera’s waarop de autodief blijkt te zijn vastgelegd. De poging tot autodiefstal vindt in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november rond drie uur plaats. Uit de beelden blijkt dat hij ruim de tijd neemt: hij komt kort voor drie uur in beeld en verlaat rond 03.25 uur de parkeergarage. De verdachte is daarbij zeer goed te zien.

 

Tips

Herkent u deze man? Of weet u meer over die nacht? Neem dan contact op via 0900-6070 of 0800-7000 (anoniem). 


2021353781
Sat Nov 06 00:00:00 CET 2021
Amersfoort

gezocht