Bilthoven - Gezocht - Ramkraak bij kledingwinkel

Bilthoven - Gezocht - Ramkraak bij kledingwinkel

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 november plegen twee mannen een ramkraak bij kledingwinkel Lui en Lei in winkelcentrum De Kwinkelier in Bilthoven.

Ford Focus Station
Met een blauwe Ford Focus stationwagen rijden de daders om even voor 03:00 uur de glazen toegangsdeuren van de winkel stuk. In de winkel halen ze de boel overhoop en graaien ze kinderkleding van dure merken uit de rekken.

Bewakingsbeeld
Op bewakingsbeeld is te zien hoe ze de kleding in de kofferbak van de auto gooien en wegrijden.

Kenteken
Van daders is helaas niet veel te zien. Het politieonderzoek richt zich daarom vooral op de blauwe Ford Focus waar ze in reden. Eén van de kentekenplaten is achtergebleven bij de winkel. Die blijkt te zijn gestolen van een vrijwel identieke Ford Focus station. Dat is gebeurd tussen zondagavond 31 oktober en maandagochtend 1 november, op de Nieuwegracht in Utrecht. Als mensen daar iets verdachts hebben gezien, hoort de politie dat graag. Verder heeft de auto 5-spaaks lichtmetalen velgen en moet hij schade aan de achterkant hebben. Door de klap van de ramkraak blijft de kofferklep niet goed open staan. Het kan zijn dat de ramkrakers de auto ergens achter hebben gelaten.

Manilladreef
Medewerkers van Toezicht en Handhaving surveilleren op vrijdag in de Utrechtse wijk Overvecht en zien de Ford Focus met schade aan de achterkant staan op de Manilladreef. De auto is direct afgevoerd voor onderzoek. Een andere getuige meldt de politie dat de auto aan het begin van de week op een andere plek aan de Manilladreef heeft gestaan. De auto blijkt te zijn verplaatst in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november.


Heeft u een idee wie deze ramkrakers zijn? Weet u waar de Ford Focus station met beschadigde achterkant is gebleven? Alle informatie is welkom. Geef alles wat u weet door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


2021348383
Tue Nov 02 00:00:00 CET 2021
Bilthoven

gezocht