Rotterdam - Gezocht - Wie is de 2e verdachte van woninginbraak Hindersteinstraat?

Rotterdam - Gezocht - Wie is de 2e verdachte van woninginbraak Hindersteinstraat?

Een inbraak donderdagochtend bij een gezin in Rotterdam-Beverwaard zorgde voor groot verdriet en grote publieke verontwaardiging. Inbrekers namen behalve een aantal waardevolle spullen ook iets onbetaalbaars mee: een laptop met harde schijf met daarop foto’s van een recent overleden kindje. Een verdachte is aangehouden, wie is de tweede?

De aandacht die daarop volgde leidde tot een ongelooflijk resultaat: vrijdagmiddag werden de laptop en de harde schijf door bekenden van de verdachte terugbezorgd. De verdachte zelf, een 36-jarige Rotterdammer, is aangehouden.

Een inbraak heeft altijd grote impact op de slachtoffers, maar de diefstal van de laptop was voor de nog rouwende familie niet te verteren. Een buurtfacebookpagina deelde bewakingsbeelden waarop de verdachten te zien waren. Een van de verdachten werd niet alleen herkend door agenten, die een zoektocht naar hem begonnen, maar ook door bekenden van de verdachte zelf. Die drongen er bij hem op aan dat hij de spullen terug moest geven, waarop hij de laptop, de harde schijf, en nog twee zaken aan hen meegaf. Niet veel later werd de 36-jarige man in Rotterdam-Noord door agenten van het flexteam aangehouden.

De politie is nu op zoek naar de tweede verdachte. Wanneer die zich niet meldt bij het politiebureau zullen de ongeblurde beelden breed gedeeld worden. Heb je informatie? Laat het ons weten via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel M. 0800-7000.


2020303747
Thu Sep 17 09:00:00 CEST 2020
Rotterdam

gezocht